Öntapadós bőrjavító a kárpit megújításáért!

borjavito tapasz

Miért hasznos az öntapadós bőrjavító? Most megtudhatod! 

Szeretnéd, ha úgy nézne ki a kanapéd, mint új korában? Egy öntapadós bőrjavító pillanatok alatt orvosolja a szakadásokat, és a hibákat!

Akár bőr kanapédat, autóülésedet szeretnéd megjavítani, vagy saját bőrtárcát, övet, esetleg ruhát készítenél, - egy öntapadós bőrjavító lehet az, amire szükséged van, hogy segítsen a munkában!

Az egyoldalú öntapadós bőrjavító a legtöbb bőrfajta javításához használható, a kanapéktól kezdve az autókárpitokon át a bőrruházatig, és kiegészítőkig szinte mindenre felhasználhatod. Többféle színben és szélességben kapható, hogy megfeleljen a javításra szoruló bőr színének és a javítandó terület méretének.

Viszont még mielőtt belevágsz, tudnod kell, hogy a bőr javításának különböző barkácsolási módjai vannak. Összevarrhatod vagy felvarrhatod, de a bőrt nehéz megvarrni; vásárolhatsz egy bőrjavító készletet, ami időigényesebb és rendkívül erős szagú ragasztókkal járhat - vagy a segítségedre lehet egy öntapadós bőrjavító is,  amely kifejezetten bőr vagy műbőr javítására készült.

Az öntapadós bőrjavító felhasználási területei 

Most pedig nézzük meg, hogy mennyire sokoldalú felhasználási módjai vannak a bőrjavító tapasznak!

Bútorok

Szakadás van a bőr kanapédon, vagy a macskád lekaparta a bőr fotel karfáját? Ha saját magad szeretnéd megjavítani bőrbútorodat, az öntapadós bőrjavító olcsó és egyszerű megoldást kínál. Ez a sokoldalú bőr tapasz webáruházunkban többféle színben elérhető, így biztosan találsz a tárgy színéhez illeszkedő darabot. Ezek gyakorlatilag úgy funkcionálnak, mint a tartós sebtapaszok a bútorokon. Szinte észrevétlen marad a javítás helyén. 

Viszont még mielőtt felragasztod, győződj meg róla, hogy megtisztítottad a felületet, és hagytad megszáradni, az öntapadós bőrjavító felhelyezése előtt!

Autókárpitozás

Ugyanazok a bőr javító tapaszok, amelyeket a bútorok javításához használsz, az autó bőr kárpitjának javítására is használhatók. Az öntapadós bőrjavító jól tartja magát az autókárpitokon, még akkor is, ha a belső teret megsüti a forró nap és/vagy fagyos időben áll kint az autó.

Ruhák, pénztárcák és bőr kiegészítők

Gondoltad volna, hogy az öntapadós bőrjavító, a bőrdzsekik vagy más bőrruházat szakadásainak javítására is felhasználhatók? A bútorokhoz vagy autókárpitokhoz hasonlóan először mindig tisztítsd meg a felületet! Ha lehetséges, a bőr javító tapaszt a szövet rossz oldalára helyezd fel! Így kevésbé fog látszódni. Természetesen, ha a bélés be van varrva, vagy inkább repedés van rajta, mint végigfutó szakadás, akkor a szalagot a szövet jobb oldalára kell felhelyezni.

Ha egy pénztárcát vagy más bőrből készült kiegészítőt kell javítanod, akkor ugyanígy működik. Ha a tapaszt kívülről helyezed fel, akkor törekedj a pontos illesztésre, hiszen így még inkább észrevétlen marad a javítás! 

Öntapadós bőrjavító otthoni barkács projektekhez

Saját bőrruházat vagy kiegészítők készítéséhez sok szakember öntapadós bőrjavítót használ. Régebben ragasztót használtak a darabok összetartására a varrás előkészítéséhez, vagy a varrás utáni varratok befejezéséhez, viszont ez kellemetlen szaggal járhat.

Ha vastagabb bőrt használsz - például pénztárcához vagy övhöz -, valószínűleg nem lesz szükséged a varratok befejezésére. De ahogyan a szövetet is összecsíptetheted, mielőtt összevarrod, hogy ne mozogjon, úgy a bőrdarabok is pontosan ott maradnak, ahol szeretnéd, miközben összevarrod őket, így jobb végeredményt kapsz, anélkül, hogy ragasztót használnál.  

Az öntapadós bőrjavító típusai

Ezek a szalagok, hacsak másképp nem jelöljük, bármilyen típusú bőr vagy műbőr javítására használhatók. 

Valódi bőr tapasz

Ha valódi bőr anyagot szeretnél javítani, akkor elsősorban a bőrből készült tapaszokat ajánljuk. Viszont, ha nincs nagy különbség színárnyalatokban, akkor a műbőrrel is kísérletezhetsz. Például egy fekete kanapé esetén ugyanolyan hatékonyan működhet. 

Nálunk 9 gyönyörű szín közül választhatod ki azt, ami a legjobban illeszkedik a javítani kívánt anyagokhoz, akár a bőr kanapéról, akár kedvenc bőr dzsekidről legyen szó! Ez az öntapadós bőrjavító többféle színben kapható, és más kárpit szöveteken, valamint valódi és műbőrön is használható.

borjavitotapasz

Műbőr tapasz

A legtöbb bőr javító tapasz, valódi és műbőr javítására egyaránt használható. 

Az általunk forgalmazott tapasz technikailag nem bőrből készült, de bőrön is használható - viszont fontos, hogy odafigyelj arra, hogy nem tart olyan helyeken, amelyeket sokat használnak - például kanapék vagy székek ülésein. Nagyon szépen idomul a bőr anyagokhoz, így precíz felhelyezés esetén észrevétlen marad. 

Fehér bőrjavító

A fehér bőrjavító különösen javításra szoruló kárpitoknál lehet hasznos. Ide tartozhatnak a kanapék, étkezőszékek, zsámolyok és bármilyen kárpit, amelyek esetén tartós módszerre van szükséged a javításhoz.

Fekete bőrjavító kanapéhoz

A fekete bőrszalag nagyon hasznos a fekete bőr kanapékon való használatra. Ezek lehetnek természetes bőrök vagy műbőrök, ahol a szalag segíthet szilárd és tartós felületet biztosítani, miközben összetartja az anyag kisebb szakadásait.

Barna bőrjavító

A barna bőr kanapék számára előnyös lehet a kifejezetten barna,- és a sötétbarna bőrszalag. Ezáltal a szalag beleolvad a kanapé színébe, így kevésbé feltűnő, ugyanakkor tartós felületet biztosít, amely bírja a kanapé gyűrődéseit. 

Öntapadós bőrjavító az autóülésekhez

Az autóülések rengeteg megpróbáltatásnak vannak kitéve a mindennapokban, beleértve a forróságot, a hideget, a kiömlött folyadékokat és a járműbe való gyakori be- és kiszállásból eredő kopást. Az autóülésekhez is praktikus öntapadós bőrszalagok segíthetnek a szakadások összehúzásában, megvédve az alatta lévő párnázatot, miközben beleolvad az ülésekbe, így szinte egyáltalán nem észrevehető.

Fontos, hogy olyan bőrjavítót válassz, amely közel áll a meglévő autóülések színárnyalatához és felületéhez. Ha bölcsen választod ki és jól alkalmazod, ez egy egyszerű és hatékony megoldás lehet a szakadt autóülések javítására.

Szürke bőrjavító szalag

Amikor a kárpitozáson túli elemekkel (amelyekhez a szürke bőrszalag jól használható), például kabátokkal dolgozol, a szürke öntapadós bőrjavító tartós megoldást biztosíthat.  A varrás általában egy lehetőség, bár kisebb szakadások vagy gyors javítás esetén a szalag is tökéletes lehet. Azt is le lehet vágni kisebb darabokra attól függően, hogy hogyan vagy hol fogod használni.

Bézs színű bőrjavító szalag

A bézs bőrjavító szalag hasznos lehet a kárpitokon, üléseken, bőröndökön, ruhákon és kisebb kiegészítőkön. Mindaddig, amíg a szín viszonylag közel van, ez egy nagyszerű módja a kis szakadások gyors javításának.

Fekete bőrjavító szalag

A fekete bőrjavító szalag a leggyakoribb szín a bőrjavításhoz. A legtöbb autókárpitnál sötétebb színeket, jellemzően feketét használnak,  és sok kiegészítő is a fekete árnyalataiban pompázik. Ha van egy konkrét javítandó projekted, vagy szeretnél néhányat kéznél tartani az otthoni műhelyben, a fekete szín általában hasznos szín, ha a közelben van.

Összességében elmondható, hogy a legtöbb öntapadós bőrjavító lehetővé teszi, hogy a bőrfelületek vagy más anyagok szakadt részeihez tapadjanak, és összetartsa ezeket a javított területeket a további sérülésektől. Mivel öntapadós, az alkalmazása nagyon gyors és egyszerű.

Míg egyes bőrszalagok műanyagból készülnek, mások valódi bőr felülettel rendelkeznek. Összhatásukban sok különbség nincs kettejük között. Hatékonyan tartják a helyén a szakadásokat, miközben a javítandó tárgyhoz illeszkedő, simán beleolvadó bőr felülettel rendelkeznek.

Reméljük, hogy az összefoglalónk segítségével többet is megtudtál erről a szuper megoldásról, amellyel gyorsan, és egyszerűen megjavíthatod kedvenc bőr kiegészítőidet, tárgyaidat. 

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb árnyalatot webshopunkban! Jó barkácsolást kívánunk!